Frökens sida – på upptäcktsfärd med barnen

Vill du balansera upp era aktiviteter därhemma? Det är viktigt att variera barnens lekar därhemma och det är bra att blanda aktiva lekar med mer passiva. Ett bra tips är att bli inspirerad av Frökens sida och gå på upptäcksfärd med barnen i naturen. Med hjälp av Frökens sida behöver ni inte bege er alltför långt hemifrån för att upptäcka en helt ny värld. Det hela handlar om att uppmärksamma ljud och saker i er närhet, något man ibland tar för givet och missar för att man är på språng eller inte tar sig tid att ta en närmare titt på.

Har ni en mysig skog i er närhet eller kan ni bege er till en närliggande park? Frökens sida uppmanar till att tänka kreativt och finna guldkorn i vardagen. Finn en gräsplätt och lägg dig ned med ditt barn bredvid dig. Tillsammans kan ni sluta ögonen och uppmärksamma de ljud som ni hör. Hur många ljud från naturen hör ni och hur många ljud kommer ifrån maskiner eller människor? Om ni har möjlighet kan ni förflytta er till en ny plats och jämföra skillnader mellan de olika platserna. Varför förändras ljuden från plats till plats och vad kan det bero på?

Frökens sida uppmanar till lek och äventyr

Ibland är man så stressad att man glömmer bort alla små detaljer i vardagen. Inspireras av Frökens sida och sakta ned er upptäcksfärd tillsammans. Ha gärna på er kläder som gör att ni slipper tänka på om ni blir smutsiga eller leriga. Ta en närmare titt på marken. Vad hittar ni för olika former på exempelvis stenar och grenar? Varför ser dem olika ut, kan du finna någon förklaring? Utöver det, finns det några intressanta insekter och smådjur som ni får syn på, och hur ser dem ut? Räkna antalet olika insekter och se om det finns några som liknar varandra. Nästa gång kan ni ta med en kamera.

Frökens sida uppmuntrar kreativt tänkande